Naše vína a jejich produkce budou vždy v harmonickém souladu s viniční polohou, odrůdou révy a ročníkovými proměnami. Pouze takto, s úctou k přírodě, pomocí promyšlené a šetrné technologie zpracování, Vám vždy nabídneme vína obsahově plná a vyvážená.
Dobré víno se dá zhotovit ve sklepě, ale znamenitá vína tvoří terroir, rozumné hospodaření ve vinohradu a tím vyvážený růst révy, s podporou moderního a šetrného zpracování zdravých hroznů.
Stojíme si za kvalitou a víme co nabízíme, proto na etiketách našich vín naleznete název vinařství, odrůdu, ročník a jakostní třídu, která je kontrolována státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí, mimo jiné se dozvíte i množství zbytkového cukru, kyselin a bezcukerného extraktu.
Pěstování révy i výrobu vín provádíme k přírodě co nejohleduplnějším způsobem. Díky moderním a šetrným technologiím produkujeme vysoce kvalitní a jedinečná jakostní vína s přívlastkem.
Pro dosažení redukované sklizně při vysoké násadě hroznů je potřeba provádět i redukci hroznů před zaměkáním a prořezem hroznů na zem. Mechanizace je používána pouze na postřik, půdní úpravy a zástřih vrcholových částí. Pro ošetřování nepoužíváme toxické jedy.
Vedení révy je střední, s výškou kmínků 70 – 90 cm, s jedním kmínkem a jedním tažněm. Díky použitým sponům se dostáváme k hustotě výsadby 3 500 – 5 500 keřů na hektar. To nám umožňuje, díky dodržování řezu na jeden tažeň a redukované úrodě, dosahovat výnos okolo 6 tun na hektar.
Všechny hrozny sklízíme pouze ručně do standardních přepravek, které se plní tak, aby hrozny nebyly stlačeny. Další zpracování hroznů závisí na zamýšleném produktu.
Vinice při poskytované intenzivní péči poskytují natolik kvalitní hrozny, že je možné vína přívlastková produkovat každoročně, v obzvlášť příznivých letech i výběr z bobulí a ledové víno.